top of page

Twee dagen thuiswerken

Hoeveel dagen werken we van thuis uit? De meerderheid zit minstens twee dagen per week thuis. En we willen nog meer dagen thuiswerken.


ACC, de vakvereniging van reclamebureaus en communicatiebedrijven heeft onder haar leden een enquête gelanceerd over welzijn op het werk.


Een kleine minderheid werkt nog full time op kantoor. Slechts 20% is elke werkdag op kantoor te vinden. De meest populaire formule is 3 dagen op kantoor en 2 dagen thuis.


hoeveel dagen kan ik thuiswerken voor communicatoren en bladenmakers

Twee jaar na de lockdown en het verplichte thuiswerk is maar een kleine minderheid naar kantoor teruggekeerd om daar full time te werken. En de trend blijft zich verder doorzetten, want de medewerkers willen nog meer thuiswerk.

De trend: nog meer thuiswerk.

De oranje balken geven de werkverdeling die men liefst zou willen, en dat gaat maar in één richting: we willen nog meer thuiswerk.thuiswerk voor magazinemakers

De nadelen, zoals minder contact met de collega's neemt men er graag bij. Ze wegen niet op tegen de voordelen: betere work-life-balans en minder tijdverlies tijdens het pendelen.

Als we enkel naar het management kijken, is daar minder enthousiasme te vinden. Zij vinden deze nieuwe realiteit een grote uitdaging. Een teamgeest creëren en je medewerkers motiveren is een stuk moeilijker op afstand.


Aan de enquête namen 851 medewerkers deel uit 91 communicatiebedrijven. Het volledige rapport vind je hier.

Recente blogposts

Alles weergeven

De ijdelheid van Oost-Vlaamse burgemeesters

Zijn vrouwelijke burgemeesters ijdeler dan mannelijke? Het antwoord is volmondig ja. Prijkt jouw burgemeester met foto in het infoblad van je gemeente? In Oost-Vlaanderen zetten nagenoeg àlle vrouweli

Comentarios


Image by Jonah Pettrich

Dank je wel

om hier te wezen

Heb je collega's of vrienden die ook het virus van bladenmaker opgelopen hebben? Neem ze mee naar dit forum. Samen weten we zoveel meer.

Stuur deze nieuwsbrief naar mijn collega!

Dank je wel!

bottom of page